Vleermuis met een mening

Aviv Geffen

Aviv Geffen ziet eruit of ie in Transylvanië is verwekt. Maar het is een Israeliët. Daar heeft ie veel vijanden, wereldwijd heeft ie inmiddels veel vrienden. Rockgitarist Steven Wilson (Porcupine Tree) maakte met hem de twee Blackfield albums, waardoor Geffen internationale bekendheid geniet. Samen komen ze volgende week woensdag naar Amsterdam om de Melkweg te verkennen. Wilson komt alleen mee voor de gitaarsolo’s.

Geffen geniet in eigen land de status van provocateur pür sang. Tevens brengt hij het hoofd op het hol bij tienermeisjes. Vreemde combi, maar wel: toegankelijkheid ten top en toch iets te melden. Niet echt een alledaagse combinatie voor hedendaagse (Westerse) rockers.

Als Geffen live in Amsterdam net zo te werk gaat als in eigen land breekt er geen klomp maar een gitaar, ziet hij er inderdaad uit als een vleermuis en gebruikt hij het F-woord. Het laatste bracht hem in het vaderlandse nieuws in 1993 met het nummer Cloudy now dat in een aangepaste versie op Blackfield I te vinden is. Muziekzenders in Israёl gebruikten de schaar.

Lees ook:Vleermuis met een mening II
Lees ook:Steven Wilson geeft voorproef soloalbum
Lees ook:Counting Crows in Ahoy
Lees ook:Porcupine Tree omdat het kan
Lees ook:Cornell wat ben je aan het doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.