De beste manieren om aan goedkope cd’s te komen

De vast en zeker nog lang doorlopende discussie over het effect van downloaden op de muziekindustrie daargelaten: hoe kom je het beste aan cd’s zonder er twee tientjes voor te betalen? Een origineel staat toch nog altijd prettiger in de kast en daarnaast is het zeker voor de liefhebber met een verfijnde smaak die online ook maar lastig aan het juiste materiaal komt in goede kwaliteit soms minder moeite om gewoon te kopen. Enkele aanraders.

Mail My Disc is wat mij betreft een zeer geschikt alternatief. Het werkt als volgt. Je maakt een lijst met CD’s/DVD’s die je kwijt wilt. Daarna koop je met IDeal een saldo. Voor iedere geruilde CD/DVD betaal je een euro aan Mail My Disc. De waarde van een CD/DVD wordt aangegeven met DiscCredits. De eerste DiscCredits ontvang je pas nadat je een eigen cd hebt opgestuurd. Aankopen kan ook, maar niet aan te raden. Automatische mailtjes vragen je of je een DVD/CD wilt afstaan. Zo ja, volgt er een adres. Opsturen maar een de DiscCredits zijn binnen. Wel ben je afhankelijk van de persoon aan de andere kant van de lijn; maar, tot zo ver heb ik nog nooit problemen ondervonden. De betrouwbaarheid is hoog. Is een ontvangen album beschadigd, geef het aan, en de verzender krijgt geen DiscCredits. Vooral ideaal om in een impuls aangekochte films van een paar euro in te ruilen voor een goed album dat niet meer in de doorsnee cd-winkel te krijgen is.

CD Vriend; site met een redelijk aanbod. De eigenaar heeft veel expertise op muziekgebied, vragen worden daarnaast snel beantwoord. De site biedt nieuwe en tweedehands-cd’s; over het algemeen tegen lagere prijzen dan de zaak om de hoek.

Kijk eens rond bij Marktplaats onder cd’s. Verkopers die meerdere advertenties hebben geplaatst, en/of enorme lijsten titels zijn vaak handelaars die op grote beurzen enorme dozen inkopen om deze vervolgens los te verkopen. Vooral onder Rock/Metal zijn er – mede dankzij deze doorverkopers – vaak albums te vinden die alleen in hele specifieke zaken te vinden zijn.

Aanvullingen zijn uiteraard welkom.

Lees ook:Als je toch van Buddy Holly houdt…dan ook…
Lees ook:Nieuwe topman voor een niet bij naam te noemen genationaliseerde bank, of zo?
Lees ook:Frusciante werkt mee aan album NASA
Lees ook:This is Spinal Tap; Rumour ‘n Roll
Lees ook:Mick Mars lanceert eigen site

10 reacties op “De beste manieren om aan goedkope cd’s te komen

  1. frankem

    Via Ebay :) Ik haal regelmatig een nieuwe cd van Ebay voor soms de helft van wat ze in een willekeurige cdwinkel kosten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Pieter

      Hoe komt het dat cd’s op Ebay zo goedkoop zijn?

        /   Beantwoorden  / 
  2. vincent

    Het punt is wel dat door op internet te kopen de winkels die doorgaans nog het ‘betere repertoire’ op voorraad hebben er onderdoor gaan. Eerder al Boudisque in Amsterdam, nu ook de vestiging in Utrecht. Ik sta er wat ambivalent tegenover. Zelf wil ik ook geen dief van de eigen portemonnee zijn (van de week nog zeven gloednieuwe cd’s op Marktplaats gekocht voor 35 euro, waar ik in de winkel minstens twee en een half keer zo veel kwijt voor zou zijn) mar ik vind het toch ook jammer dat juist de speciaalzaken (waar ik ook nog steeds graag kom) verdwijnen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fons Vaneker

    Verandering houd je niet tegen, of ze nu goed zijn of niet. Het is idd. ontzettend jammer dat de Boudisque weg is, maar er zijn nog genoeg speciaalzaken en kleine winkeltjes die maar een paar dagen in de week open zijn die het nog wel redden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. frankem

    Is dit blog al weer ter ziele?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Gerard

    (@ Frankem) Het lijkt er al een tijdje op inderdaad, maarrrrr…er is ook wel met hart en ziel aan gewerkt hoor (voor ongeveer 3 maand). Op metal.blog.nl is het ook al zo levendig (not).

      /   Beantwoorden  / 
  6. koen

    Spijtig dat er niets meer gepost wordt…

      /   Beantwoorden  / 
  7. roulette spelen

    Super artikel, nu nog iemand vinden die er een beetje verstand van heeft en me alles nog eens tot in detail uit kan leggen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Wiljo

    Er zijn tegenwoordig steeds minder sites waar je nog cd’s, dvd’s en lp’s kan kopen. Ik koop zelf mijn cd’s altijd bij http://www.tweedehands-cd.nl. Overzichtelijke site die tweedehands en nieuwe cd’s, dvd’s en lp’s aanbied voor een lage prijs.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.