Teevee: vrijdag

Voor wie vanavond de gele rakkers vermijdt om een zak aardappelen te kunnen imiteren en onderwijl het reukorgaan te legen: teevee!

Mocht je zo’n fancy Digibox hebben: begin bij NPS Cultura – meer van dit soort zenders graag – vanaf 18.30uur. En blijf er. Dan weet je ergens rond half drie ‘s nachts hoe mooi de muziek van Haydn wel niet is, wat Harry de Winter voor heeft gelezen op Crossing Border 2008, hoe Chinese blues klinkt en hoe Nigerianen hun tonen lusten. En zelfs schlagers passeren de revu.

Iets meer gitaren en drumstellen? En graag meer hersenactiviteit overhouden? ‘Muziekzender’, correctie, ‘Jongerenzender’ zendt tussen 22.40 en 23.30 uur een concert van The Cure uit. Naar het schijnt. Informatie op de MTV-site is geen. Waarschijnlijk omdat het over muziek gaat. En niet over de veertiende auto van Justin Timberlake.

Voor de doe het zelver is er een documentaire over Flip Scipio, de gitaarbouwer. Hij knutselde (helemaal nieuw en/of reparatie) onder andere voor Paul Simon, Ry Cooder, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Paul McCartney en Keith Richards. Het uur van de wolf, tussen 22.50 en 23.50 uur op Nederland 2.

Lees ook:Teevee: het hele weekend
Lees ook:Chris Martin doneert ook liedjes
Lees ook:Satan is slechts op doorreis
Lees ook:Heaven and Hell in de studio
Lees ook:Zoektocht naar de voorouders van de blues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.